۱. مراقبت های پرستاری مبتنی بر شواهد در بخش های ویژه ICU, CCU & PICU
پرستاری مبتنی بر شواهد، تلفیق بهترین شواهد پژوهشی و تجربه بالینی و ارزشهای بیمار بوده و فرآیند سیستماتیک تصمیمگیری درباره مراقبت از بیماران، بـا بـکارگیری شواهد موجود تعریف شده است که شامل ارزیابی کیفیـت و قابلیــت کاربرد تحقیقات موجــود، اولویتهای بیمار، تخصصها، و موقعیتهای بالینی میباشد. از زمانی که هزینههای مراقبت های بهداشتی به طور مستمر افزایش یافته، تاکید بر پرستاری مبتنی بر شواهد بیشتر شده است در سالهای اخیر نیز جامعه بین المللی تحقیقات پرستاری، ظرفیت خود را برای حمایت و گسترش پژوهش در این باره افزایش داده است. چرا که استفاده از تحقیقات از مهمترین عوامل در پرستاری مبتنی بر شواهد است، و وجود پرستاران دارای دانش کافی، نقش مؤثری در بالا بردن کیفیت مراقبتهای پرستاری، خصوصاً در بخشهای ویژه دارد. دانش پرستاران بخش های مراقبت های ویژه متکی بر دستور العمل های به روز علمی پرستاری می باشد که بر آمده از دانش پرستاری مبتنی بر شواهد می باشد. دستورالعملهای مراقبت پرستاری در بخشهای ویژه، باید بر پایه ی بهترین و اثربخش ترین شواهد علمی است چرا که دستورالعملهای مبتنی بر شواهد، هم برای زمان بستری بیماران مفید است و هم برای زمان پس از ترخیص. پیروی از این دستورالعملها توسط پرستاران، سبب ارایه ی مراقبت بهتر برای بیماران نیازمند ارائه خدمات در بخش های ویژه خواهد شد.
۲. مراقبت های پرستاری مبتنی بر شواهد درمراحل پایانی بیماری کلیوی ESRD
پارادایمهای تحقیقات پرستاری در پی دستیابی به اهداف و مقاصد مختلفی میباشند. یکی از این اهداف کم نمودن فاصله بین تحقیق و عمل بوده است. بدین منظور استفاده از نتایج تحقیقات به عنوان شواهد در عمل، که منجر به پرستاری مبتنی بر شواهد میشود، گامی در جهت کاهش این فاصله میباشد. پرستاری مبتنی بر شواهد، فرآیندی بر مبنای جمعآوری، تفسیر، ارزیابی و ادغام پژوهشهای معتبر و قابل توجه و قابل کاربرد از نظر بالینی است. شکل بالینی موجود، نوع شواهد مـورد نیاز را تعیین میکند و این شواهد زمانی مفید خواهد بود که در مراقبت از بیمار و تصمیمگیریهای بالینی مورد استفاده قرار گرفته و عملکرد بهطور مداوم ارزیابی شود. دستورالعملهای پرستاری مبتنی بر شواهد، از ابزارهای مهمی در افزایش کیفیت کار بالینی پرستاران به شمار میروند. بیماری نارسایی مزمن کلیه (CRF) در طی سالها پیشرفت کرده تا به فاز بیماری کلیه مرحله نهایی (ESRD) میرسد که در این حالت دیگر عملکرد کلیه برای ادامه حیات ممکن نیست و بیمار به درمانهای جایگزین مانند دیالیز نیاز پیدا میکند. واضح است که دیالیز به تنهایی برای جبران تمامی کاهش عملکرد کلیه در این مرحله کافی نیست. در این وضعیت، پرستاری مبتنی بر شواهد میتوانند کمک بسیار زیادی را در کاهش علایم و بهبود کیفیت زندگی این بیماران داشته باشند.
۳. مراقبت های پرستاری مبتنی بر شواهد در پرستاری اورژانس
پرستاری مبتنی بر شواهد با هدف کمک به پرستاران و بیماران جهت تصمیمگیری در امور مراقبت بهداشتی در شرایط بالینی خاص پایهگذاری شده است. درچنین شرایطی، پرستار حاضر بر بالین بیمار و با توجه به بهترین شواهد مراقبت، عملاً منافع بیمار را در اولویت قرار میدهد. در نهایت پرستاری اورژانس بخشی ضروری از طب اورژانس است که نیاز به ارزیابی دقیق و جامع بیمار برای تعیین نیازهای درمانی بیماران و تسریع مراقبت های اورژانسی سریع و مناسب دارد. پرستاری اورژانس یک تخصص مطالبه گر است و پرستاران بخش اورژانس در معرض استرس و اضطراب فراوانی هستند که می تواند بر سطح مراقبت از بیمار و کیفیت مراقبت های پرستاری تأثیر بگذارد. کیفیت مراقیت های پرستاری اورژانس را می توان با شاخص های کیفیت حساس-پرستاری بر اساس داده های مبتنی بر شواهد مرتبط با مراقبت های پرستاری هدایت کرد.
۴. مراقبت های پرستاری مبتنی بر شواهد در کووید-۱۹
امروزه آموزش مبتنی بر شواهد با هدف استفاده جدی، صریح و عقلانی از بهترین شواهد جهت تصمیم گیری دربارهی تحقیقات پرستاری در اولویت می باشد. و در بیمارهای نوظهور مثل کووید ۱۹ که یک بیماری همه گیر بین المللی است که پیامدهای زیادی برای مراقبت های پرستاری در بخش اورژانس دارد این موضوع اهمیت دوچندانی می یابد. تحقیقات در مورد کووید ۱۹ در فاز مقدماتی، شاید میانی و با احتمالات فراوان است، که این شامل درمان های این بیماری هم می شود. بنابراین منابع مراقبت های بهداشتی ممکن است در زمان هایی مغلوب بیماری ها شوند، که ممکن است نیاز به تغییرات در سیاست ها و پروتکل های قبلی داشته باشد. از اینرو مراقبت های ارائه شده باید مبتنی برای شواهد جدید علمی باشد تا بهترین نتیجه حاصل شود.
۵.علوم پایه و بالین پزشکی
۶.توانبخشی و پیراپزشکی
۷.علوم و صنایع غذایی
۸.بهداشت و خدمات درمانی
۹.دندانپزشکی و بهداشت دهان و دندان
|